Pengikut

Sekapur Sirih

SELAMAT DATANG kepada pengunjung blog Galeri Segenta Alam dan dengan kalimah BISMILLAHIROHMANIROHIM Pak Tam mulakannya.

Sesungguhnya batu, kayu, wafak, keris, pedang atau senjata-senjata lainya maupun apa saja benda tidak mampu untuk menyembuhkan atau melindungi seseorg itu. Hanya Allah swt jugalah yang Maha segala galanya. Jadi jangan percaya kepada benda-benda sedemikian, tetapi sesuatu yang terjadi atau dijadikan ada sebab dan musababnya…………Ianya tidak jadikan sesuatu itu dengan sia-sia.

BERUSAHA, BERIKHTIAR, BERDOA DAN BERTAWAKAL……..adalah tonggak mencapai kejaayaan dan semoga apa yang dilakukan oleh kita sentiasa diberkati dan diredhoi Allah swt………….AMINN.

Note:

Kebanyakkan koleksi di dalam blog ini adalah utk. tatapan, namun jika anda berminat utk dijadikan koleksi peribadi, ianya boleh diperbincangkan dan jika kena dengan permintaan dan jodoh anda, ianya boleh dimaharkan. Sememangnya ada dikalangan barang-barang ini yg. ada dalam simpanan Pak Tam lebih dari satu.

Jadi jika terdapat sebarang persoalan dan pertanyaan, sila berhubung terus dgn Pak Tam.

H/p : 017 528 8655

Email : paktam.ishak@gmail.com
Rabu, 23 September 2009


Baju Wafak dan Kain Ikat Kepala Berwafak ini aku dapat dari seorg tua yg tidak dikenali sewaktu mengunjungi Pulau Langkawi pada bulan puasa yg lalu. Org tua tersebut tiba-2 menegur aku dan memberi satu bungkusan surat kabar dan terus berlalu meninggalkan aku dalam keadaan terpinga-2, memandangkan aku nak segera menaiki ferry untuk pulang maka bungkusan itu aku terus masukkan dlm beg aku je......semasa berada dlm ferry baru aku buka bungkusan tersebut.....apa yg terlihat adalah baju wafak dan kain ikat kepala berwafak........walau bagaimanapon aku bersyukur ada juga tandamata dari langkawi........walaupon didalam fikiran aku timbul berbagai persoalan.........

Tiada ulasan: